(  توصیه های بهداشتی )

1)  بهترین ضدعفونی کننده با ترکیبات یددار دراستخرهای مرکزتکثیرمطلوب است.

2) در استخرهای پرورش ، نمک به صورت دوره ای ومنظم بهتر است .

3) اقتصادی ترین روش پیشگیری و جلوگیری ازتماس بین ویروس وماهی درصورت آلوده شدن ،حذف بچه ماهیان آلوده و ضدعفونی کردن استخر با ترکیبات ید تا حدی مؤثر است .

4) تهیه بچه ماهیان از مراکز معتبر و مورد تأیید ادارات دامپژشکی .

5) رعایت تراکم باتوجه به حجم استخر علاوه بر بهبود رشد ماهی ، موجب کاهش استرس وافزایش مقاومت ماهی دربرابر بیماریها می گردد.

6)   درصورت خرید بچه ماهی باید ابتدا دریک استخرقرنطینه که دارای ورودی وخروجی آب مستقل باشند به مدت 2-4هفته نگهداری گردند وبعدازتأیید سلامت مجاز به ورود به سیستم اصلی می باشند .

7)  درزمان ورود خریداران ماهی ، بازدیدکنندگان وحتی کارمندان یک مزرعه پرورش ماهی به مزرعه بهتر است که کفشها ،دستان وچکمه های آنان درمحل ورود به مزرعه ضدعفونی گردد .

8)  حتی الامکان هراستخر باید دارای تجهیزات پرورشی مخصوص خودباشد هرروزضدعفونی گردند .

9)  استخرها با توجه به کمیت وکیفیت آب ورودی هریک تادوهفته یکبارتمیز و ضد عفونی گردند.

10)      در طول دوره پرورشی باتوجه به اختلاف وزن واندازه می بایست ماهی ها رقم بندی شوند واز نگهداری گروههای سنی مختلف با سایزهای مختلف ماهی در یک استخر پرهیز کنید.

11)      ماهیان مرده باید روزانه ازاستخر جمع آوری شوند وبه طرز صحیح و بهداشتی معدوم گردند وهرگونه تلفات غیرعادی ویا بیماری به اداره دامپژشکی گزارش گردد .

12)      پرندگان نقش مهمی در انتقال بیماریها بین مزارع دارند باید از ورود پرندگان به مزارع جلوگیری نمود .